Virtsankarkailu on yleisempää kuin arvaatkaan
Inkontinenssin kolme päätyyppiä
Yliaktiivinen rakko, virtsankarkailu, inkontinenssi, virtsarakon herkkyys – virtsan karkaamista omia aikojaan voidaan kuvata monella eri nimellä. Naisilla esiintyvä virtsankarkailu jaetaan kolmeen päätyyppiin, jotka ovat ponnistus-, pakko- ja sekainkontinenssi. Voi olla hyvä tietää, miten ne eroavat toisistaan.
TENA suojaa luotettavasti
TENA on virtsankarkailun ja inkontinenssin asiantuntija ja todellinen konkari, jolla on yli 60 vuoden kokemus inkontinenssin hallinnasta. TENA-tuotteet tarjoavat kolmitehoisen suojan vuotoja, hajuja ja kosteutta vastaan. Ne pitävät olosi kuivana ja varmana päivästä toiseen. Olemme keränneet tälle sivulle vinkkejä ja neuvoja, joista uskomme olevan hyötyä. Omaan terveydentilaasi ja omiin oireisiisi liittyvissä asioissa on kuitenkin hyvä kääntyä terveydenhuollon ammattilaisen puoleen. Huolimatta siitä, miten usein virtsa karkailee ja miksi, sen ei tarvitse rajoittaa elämääsi, sillä apua on saatavana!
Inkontinenssin asiantuntijat
Autamme sinua tuntemaan olosi suojatuksi, miellyttäväksi ja itsevarmaksi.
Elämää virtsankarkailun kanssa
Virtsankarkailun ei tarvitse vaikuttaa elämääsi merkittävästi.
KOKEILE JO TÄNÄÄN
Varmaksi muotoiltu suoja, joka pitää olon kuivana ja torjuu hajuja
* Tutkimus vuodelta 2023
Lähde: Essity toteutti tutkimuksen yhteistyössä tutkimusyritys Origo Groupin kanssa tammi–helmikuussa 2023. Tarkoituksena oli kerätä tietoa ja kokemuksia virtsankarkailusta ja vaihdevuosista pohjoismaisilta naisilta. Tutkimus toteutettiin Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa, ja siihen vastasi noin tuhat 35–75-vuotiasta naista kustakin maasta (yhteensä 3 809 naista). Kysymykset koskivat heidän tietojaan, kokemuksiaan ja asenteitaan virtsankarkailuun ja vaihdevuosiin liittyen. Kuusi kymmenestä vastaajasta oli kärsinyt virtsankarkailusta jossain elämänsä vaiheessa.
Kysymyksenasettelu: Tiedämme aiempien tutkimusten perusteella, että eri-ikäisille naisilla on silloin tällöin lievää virtsankarkailua. Se voi olla pientä (vain tippoja) tai suurempaa. Sitä voi ilmetä mm. kuntoilun, aivastelun, yskimisen tai nauramisen yhteydessä. Tunnistatko tämän tai onko sinulla siitä omakohtaista kokemusta?